FEEDEROVÁ HELIKOPTÉRA

Jaká feederová koncová sestava je ta nejlepší? Tahle otázka se zdá být velmi konkrétní, ale není tomu tak. Každá feederová sestava je svým způsobem trochu jiná. Když ji připravujete, pak by to mělo být s tím, že bude co nejvíce vyhovovat konkrétní momentální situaci. A že těch situací je a k tomu se ještě mohou velmi rychle měnit!

Jiná sestava bude vyhovovat tekoucí vodě, jiná stojaté. Někdy je třeba změnit délku návazce, jindy vyměnit průběžnou sestavu za sestavu s koncovým krmítkem aby se záběry projevovaly na špičce prutu zřetelně a aby ryby braly nástrahy na háčku skutečně s důvěrou.

ReadyHeliKits_02

K vyrobení většiny koncových sestav je třeba několik drobností. Obvykle budete potřebovat obratlík, možná obratlík s karabinkou, nějaký ten průjezd, gumové stopery a já nevím co ještě. Záleží na tom jakou, a jak komplikovanou sestavu potřebujete připravit. Občas se stane, a téměř vždycky je to v tu nejméně vhodnou chvíli, že vám něco z těchto drobností prostě chybí, nebo to nemůžete najít. Nejsem výjimkou, a protože mám několik rybářských zavazadel, občas přehodím nějakou tu krabičku s drobnostmi z jednoho do druhého a pak se snadno dostanu do takové situace. Někdy se dá improvizovat, ale někdy to prostě nejde a musí se vymyslet něco jiného.

ReadyHeliKits_03

Kdysi jsem byl v podobné situaci. Celá krabička s drobnostmi zůstala doma a já jsem právě ten den potřeboval dokonalou sestavu, která bude daleko létat a nebude se mi v žádném případě motat návazec. Chytat kapry feederem na velké vodě, kde se drží poměrně daleko od břehu, vyžaduje dobrou přípravu a tím, že jsem si před odjezdem všechno nezkontroloval, jsem si to skutečně neusnadnil. Usilovně hledám řešení, protože vracet domů se mi skutečně nechce.  Pak mi něco svitne a já jdu prohrabat odkládací poličku do auta. Kdysi jsem si jen tak na vyzkoušení vzal takový malý komplet obsahující nějaké drobnosti, ale už ani nevím, k čemuže to mělo být. Možná tam bude i obratlík, který potřebuji.

ReadyHeliKits_04

A světe, div se! Balíček s názvem READY HELI-KITS je přesně to co potřebuji! Je to pět hotových kompletních helikoptérových sestav pro lov feederem obsahujících gumové stopery, rychlovýměnné obratlíky i převlečky. Všechno je připraveno tak, že celou připravenou sestavu prostě jen stáhnete z přípravku na hlavní vlasec, na něj pak připevníte koncové krmítko, do klipu obratlíku vložíte smyčku návazce a je hotovo. Jednoduchá a plně funkční helikoptérová sestava pro feeder je na světě rychleji než si dovedete představit.

ReadyHeliKits_05

Hned sestavy kompletuji a za chvilečku už sviští dvě sestavy vzduchem na hodně vzdálené místo. Okamžitě po odhození mohu sledovat, jak krátký návazec rotuje okolo hlavního vlasce jako skutečný list vrtulníkového rotoru. Záruka toho, že se sestava nezamotá. Jsem spokojený, a jak se brzy ukáže, kapři také. Kukuřici i pelety nastražené mimo háček a ležící v těsné blízkosti krmítka brali bez jakékoli známky podezření a špičky prutů ohýbali přímo ukázkově.

MT

ReadyHeliKits_06 ReadyHeliKits_07 ReadyHeliKits_08