Začátek prázdnin

Tak konečně začaly vytoužené prázdniny … a jak jinak by se daly přivítat, než u vody Emotikona smile Chtěl jsem zažít ale trošku netradiční vycházku, a proto jsem tentokráte nechal běžné feederové nástrahy jako červy a kukuřici doma, namíchal místo ploticové směsi masovku Match method mix dark od Sonubaits a vyrazil k oblíbené říčce protékající mým městem.
Chtěl jsem chytat kapříky a tlouště, proto jsem váhal s montáží. Na kapříky by byl lepší method feeder, na tlouště zase průběžka … nakonec jsem ale rozbalil dva pruty a rozhodl se uspořádat takovou malou soutěž. Na jeden prut jsem dal method feeder a masovou peletku Spicy sausage 12mm a na druhý průběžku se sladkou peletkou s příchutí švestka od Chytila o průměru 8mm. Obě montáže jsem doplnil o háčky Preston PR 39 a nekonečnými zarážkami od Korumu, díky kterým trvá výměna nástrahy doslova okamžik a nemusím po kapsách hledat běžné zarážky. Prostě jen vezmu nástahu, jehlu a už je nastraženo Emotikona smile.
Místo jsem prokrmil směsí pelet a čekal. Záběry na sebe nenechaly dlouho čekat a první úspěch slavila malá švestková peletka- na místní poměry pěkný lopaťák. V následujících pěti hodinách chodily záběry průběžně na oba pruty s konečným výsledkem 7:4 pro švestku a průběžku. Kapřík ani tloušť se nepodařil, ale velké podoustve, cejni a ostroretky mi vše vynahradily a ukázalo se, že i s většími nástrahami, jako jsou pelety, se dá pěkně zachytat a přitom si užít zdolávání větších ryb, než jsou při standartním feederu obvyklé.

Radek Pečta