Sezona feederových závodů je v plném proudu…

Sezóna feederových závodů je v plném proudu, a proto pokračoval tento víkend i Awa-S cup svým druhým kolem, které se konalo na nádrži Markovka u Třebíče. Místní osádku tvoří především cejni od 100g do půl kila, v menší míře kapřici a plotice.
Obavy z teplého počasí a slabého braní ryb se naštěstí vyvrátili jak v průběhu tréninku, tak nakonec i v závodě.
První kolo jsem si nalosoval B4, což byl střed závodního pole, kde naproti sektoru C již byla poměrně hloubka, a tak se zde vyskytovali cejni v hojném počtu. Ti mi braly prakticky celé kolo, avšak v poslední půlhodině je vystřídala ,,zrcátka‘‘ a vedle mě sedící, stejně pravidelně chytající, Láďa Oliva mě nakonec přeskočil a já bral za necelého pět a půl kila dvojku. Poprvé jsem u vody zkoušel hřebenovou podpěru prutů od Prestonu a byl jsem velice mile překvapen … pouze pozvednutím a posunutím prutu lze jednoduše regulovat předepnutí špičky (bez žádného povolování nebo namotávání vlasce pomocí navijáku), což dovoluje rychle reagovat na danou situaci.
Druhé kolo mě ale los poslal do sektoru C, kde je mělčina a předpokládalo se, že to bude o pár rybách, jelikož ty byly v třicetistupňovém vedru na hloubce. Nakonec se zde průměrná váha pohybovala do dvou kil a já bral za 1,14kg šestku. Bohužel se mi podařilo chytit jen pár drobnějších ryb a větší cejn nebo dva mi ve výsledku chyběli.
V tomto závodě jsem nakonec se součtem 2+6 obsadil 10. místo a po druhém kole jsem klesl z průběžně druhé na pátou příčku. Závod vyhrál David Holeš, před Jardou Šaškem a Kubou Hradilem.
V týmech jsme se součtem 30 obsadili 5. příčku, kterou držíme i průběžně.
Vše se nakonec jako vždy rozhodne na posledním kole v Měříně na kaprovém rybníku, kde může zachytat a nebo úplně vyhořet kdokoliv, o čemž jsme se zde už několikrát přesvědčili.

Radek Pečta