„Švestkový masakr“

Původně jsem měl v plánu dnes jet s Radkem Černým na ,,gulášové‘‘ závody, abych spotřeboval zbylou živou z Mistrovství republiky. Jakmile jsme ale dojeli na místo konání, zjistili jsme, že organizátoři naprosto nesmyslně nachystali trať, a proto bylo jednohlasně rozhodnuto, že pojedeme na nějaký blízký revír si pořádně zachytat.
Volba padla na větší svazový rybník. Na závody, na kterých se měla chytat menší bílá ryba a kapříci, do nichž se bylo potřeba v případě nutnosti opřít a zastavit je před zamotáním do sousedova vlasce, jsem si nachystal proutek Korum CS series 3,3m. Splňuje totiž obě kritéria: je jemný, takže se s ním dají chytat drobné ryby, ale zároveň má obrovskou silovou rezervu v páteři. A to se mi nakonec dokonale hodilo při nadcházejícím lovu.
Od Radka jsem se dozvěděl, že na daném revíru je mnoho malých kapříků, a tak abych se dostal i k trochu větším, zvolil jsem nástrahu, která se mi poslední dobou velmi osvědčila a je mou volbou číslo jedna mezi peletami: pelety švestka 8mm od Chytila, které jsem doplnil o plovoucí kukuřici, aby je kapři nejen rychle ucítili, ale i viděli.
Nakonec se chytání zvrtlo v opravdový masakr, kdy ryby braly do dvou minut po nahození a já si chytání naprosto užil … už dlouho jsem si takhle nezachytal.

 

Radek Pečta