Pohodička na rybách před začátkem prázdnin

Zdravím na firmu,

po Velikonoční výpravě do Polska jsem byl z kaprů tak rozmlsaný, že jsem musel podniknou další. Dominik i Mára, kterému slibuju ryby snad dva roky, byli hned pro. Skoro jednomyslně jsme se domluvili, že vyrazíme na štěrkáč, který máme s Domčou „skoro“ za barákem a na kterém jsme už několik let nechytali a zároveň to kluci měli jako malý trénink před jejich dalším výjezdem do zahraničí. Spíš než na krmení jsme se domlouvali na tom, co budeme pít, kolik vezmeme s sebou beček a hlavně co který den spadne na gril. Týden před naším příjezdem se zde konaly rybářské závody a nachytaly se pěkné ryby, tak jsme doufali, že se podaří něco většího i nám.

Otas_Spytak 2016_001

Jelikož má už Domča po škole, tak byl vyslán jako předvoj už ve čtvrtek ráno, ať chytne námi předem zvolené místo – s Marou jsme si splnili pracovní povinnosti a večer dorazili za ním a slavnostně narazili Plzničku 🙂

Otas_Spytak 2016_002

 

Po nezbytném zmapování terénu jsme si každý umístili jednu tyčovku – já teda až na třetí pokus, protože jsem utopil dvě závaží a nějaký ten díl tyčovky…  Ze startu padl nějaký kýblík řepky, kukuřice, obilí, pelet a koulí, aby měly slepičky co zobat. Ryby na sebe nenechaly dlouho čekat a skvěle spolupracovaly… horší už to bylo se zdoláváním – první 4 ryby mi spadly a kluci do mě hned začali šít, jestli nechci půjčit nebo udělat návazce 🙂 nejlepší Mára “ já mám háčky za dvě dvacet a ryby mi nepadají“. Překopal jsem montáže a ryby už seděly, akorát tentokrát byly proti místní škebličky, o které jsem uřezal silon. Abych v tom nebyl sám, tak to pro jistotu občas uřízl i Domča a dvakrát se mu dokonce rozvázal uzel na šokovce, ale měl to štěstí, že jsme byli na lodi a zdolal ryby ručně bez použití prutu 🙂

Otas_Spytak 2016_008

Téměř na střídačku jsme tahali kapry všech váhových kategorií, jen Márovi to bylo málo, tak začal na CHIMÉRU Green tahat sumce a amury – chtěl si ty souboje ozvláštnit. Postupem času jsme partiklem už vůbec nekrmili, protože čím dál víc lákal malé šlaušky a na ty jsme sem přece nepřijeli. K položené montáži hrst boiliesu a pelet, které byly přelité betainovými dipy – pod háček 1-3 kuličky CHIMÉRy Green a zbývalo už jen chvilku čekat u orosené odměny.

Otas_Spytak 2016_009

Nejúspěšnější byla jednoznačně CHIMÉRA Green, červený Rambo a Kořeněný tuňák. Co se týče našeho týdenního skóre, tak padlo na gril 5 kg masa, 5 kg zemáků, 15 hermelínů, asi 3kg zeleniny a poslední večer grilované koleno ze Spyťáku 🙂

Otas_Spytak 2016_013

 

Díky za úžasné koule a dipy!

David „Oťík“, Mára, Dominik