Miras s Lídou a jejich letní rybářská dovolená

Byla to jízda!

V loňském roce jsme společnou rybářskou dovolenou pojali trochu jinak. Volba padla na menší revír, ale se zázemím „all-inclusive“, další výhodou byla opravdu krátká vzdálenost od domova. Musím přiznat, že jsem ze začátku byla trochu skeptická, protože mám raději řeku, ale proč to nezkusit, tak si aspoň odpočinu.

 

Krmení jsme zvolili hlavně partikl a peletový mix, včetně kapřích pelet. Hrozně jsem si přála ulovit amura a proto jsem místo bohatě zakrmila, což se opravdu vyplatilo. Podařil se amur, jeden, druhý a další a další, ale mezi nimi i kapři. Po záběru dokrmit a o záběry pak nebyla nouze.

Musím říct, že všechno krásné zdravé ryby a v plné síle. Pod háčkem vždy bodovalo boilie Black Panther. Partikl a pelety jsme postupně nahrazovali boilies a více se dařilo přelstít i větší ryby.

Pak přišel záběr, prut se rozjel a když jsem ho zvedla, nejen, že nešel zastavit, ale šlo o pěknou váhu. Nebudu to vůbec protahovat, když jsem během zdolávání uviděla jeho kormidlo, adrenalin byl v celém mém těle.

Neskutečný zážitek, cítila jsem, jak se ryba jen ladně hnula a ten tah jaký byl! Vteřina byla nekonečná, bylo to nezapomenutelné a i dnes se mi sevře žaludek při vzpomínce. V podložce byl nádherný obrovský šupináč o váze 19,80 kg, který mi dal zážitek opravdu na celý život a díky miláčkovi i nejkrásnější fotky.

Shrnutí celého týdne: žádný odpočinek se nekonal, byla to jedna velká jízda a sen každého rybáře.

Lída a Miras