Velikonoční rybaření

Na první letošní chytačku jsme s Gábi a Emičkou vyrazili na soukromou vodu nedaleko Opatovic nad Labem, a to od čtvrtka do pondělí. Tuto vodu jsem poprvé navštívil minulý rok a velmi rychle jsem si jí oblíbil. Výhodou tohoto revíru je velmi dobré zázemí (chatka, restaurace, sprcha, záchody atd….), ale v první řadě moc pěkné ryby. Po příjezdu na jezero jsem připravil čtyři pruty a zavezl je na předem vytipovaná místa.

Michal_Gabi_2017_001První lovné místo jsem zvolil pod svahem v hloubce 4,5m. Nástrahu jednu kuličku boilie Apač, o velikosti 24mm. Zakrmil jsem 1/2kg boiliesu a 3kg partiklu. Partikl jsem postupně použil na všechny lovná místa stejně. Kukuřice, řepka, pšenice a kombinace drobných pelet se mi v minulosti velmi osvědčil. Druhé lovné místo jsem zvolil v hloubce 3,5m na svahu. Použil jsem boilie Apač o velikosti 20mm a pop up Apač. Třetí lovné místo jsem vybral v hloubce 2,5m, a jako nástrahu jsem použil boilie Banana&Fish o velikosti 24mm, na dno. Poslední čtvrté lovné místo jsem vybral těsně u břehu na druhé straně v hloubce 1,5m. Zde jsem nastražil boilie Švestka znovu o velikosti 24mm. Vše jsem stihnul připravit do půlnoci.

Michal_Gabi_2017_002Rád jsem potom zalezl do vytopené chatičky. Po celý pátek jsme sice zůstali bez záběru, přesto jsem se rozhodl nástrahy nepřevážet. Byl jsem si 100% jistý položením nástrah a tak jsem se rozhodl ještě jednu noc počkat. Výsledek se však bohužel nedostavil a tak jsem se rozhodl pro změnu. V sobotu dopoledne jsem opustil čtvrté lovné místo a z mělčiny jsem se posunul na hloubku. Montáž jsem předělal na ZIG RIG a to s návazcem 2,8 m. V hloubce přes 6m jsem byl zhruba v polovině sloupce vody. Nástrahu jsem použil jednu kuličku Oozing pop up boilie od firmy Sonubaits s příchutí Ananas o velikosti 15 mm. Toto rozhodnutí bylo nakonec správné a první záběry na sebe nedaly dlouho čekat.

Michal_Gabi_2017_003První kapřík přišel odpoledne a vážil 10 kg. Další kapřík přišel po půl hodině po zavezení a byl to krásný lysec o délce 93cm. Další série záběrů pokračovala až do večera, ale vždy se již jednalo o menší kapříky. O tyto ryby jsme se s Gábi střídali, přes noc byl klid. V neděli ráno po prvním záběru na ZIG RIG jsem se rozhodl předělat tři pruty na ZIG RIG a poslední prut jsem převázal na kombinaci peleta + pop up a to s příchutí Švestka.

Michal_Gabi_2017_004Deset minut po zavezení nové kombinace (peleta/pop up) přišel brutální záběr, Gábi rychle doběhla k prutu a začala rybu zdolávat. Já šel zrovna pro oběd a tak jsem byl mile překvapený, že to „píplo“ hned po zavezení. Ryba velmi bojovala a Gábi si souboj parádně užívala. Po deseti minutách se u břehu objevil nádherný lysec. Neváhal jsem ani minutu a kapra rychle podebral.

Michal_Gabi_2017_006Odhadnul jsem ho na 16 kg, ale váha se nakonec zastavila na 15,2 kg a metr ukázal 88 cm. Gábi si tak výrazně posunula svůj nový osobáček. Do večera se mám povedlo ulovit ještě několik menších kapříků. Přes noc ani dopoledne už záběr nepřišel a to i kvůli velkému výkyvu počasí. V odpoledních hodinách jsme vše zabalili a vyrazili k domovu. Velikonoční rybaření jsme si velmi užili a už se zase těšíme na další výpravu, o které vás budeme rádi informovat.

Michal Sedláček