Pohár krále Jiřího

Tak máme za sebou jeden z nejhezčích závodů v roce a to závod „O pohár krále Jiřího v Poděbradech“.  Po totálně nepovedeném MiČR juniorů v Šumperku, kde jsme mimo jiné bojovali s počasím, když nás v závodě zasáhla velmi silná bouřka, kvůli které nám závod na 30 minut přerušili, jsem se vydal na závody do Poděbrad.

Při sobotním příjezdu na úsek jsem zjistil, že se prakticky všichni závodníci připravují na odhoz. Já si do tohoto závodu ale nachystal děličku, které jsem věřil, že bude fungovat. Po losu, kdy jsem zjistil, že mě oba dny čeká sektor B, jsem byl spokojený.

V sobotu jsem měl místo B10. Po přesunu na místo mohla začít příprava. Po nachystání mých oblíbených lízátek Cralusso Torpedo a Bubble, jsem se těšil, až závod začne. Ihned po začátku dělička velmi dobře fungovala a mezi pěknými okouny se objevovala i slušnější ryba. Bohužel po hodině závodu, kdy úsekem projel parník, se mi do lovného místa splavila větev a veškeré větší ryby jsem tam ztratil. Poté co parník projel zase zpět, se větev opět posunula a já měl možnost odchytat i větší ryby.  Bohužel dvouhodinový výpadek větších ryb znamenal při vážení konečnou 9 v sektoru, i když na 5. místo chybělo pouze 1,5kg.

Druhý den jsem se posunul na B1. Strategii jsem volil stejnou. Ihned po prvním proplavání se povedlo vytáhnout krásného cejna a i nadále se mě dařila chytat hezká ryba. Povedlo se pár hezkých okounů, plotic, cejnů, jelců a také hezký úhoř, kterého jsem na tomto úseku snad ještě neviděl. Sice mi váha stačila opět na 9 v sektoru, ale doufal jsem v umístění v kategorii juniorů U25.

Nakonec se tedy i přes tu bídu povedlo 3. místo v kategorii U25, z čeho mám radost. Nyní se opět chystáme na 2. kolo druhé ligy, které se koná v Mladé Boleslavi.

 

Lovu zdar, Kuba Černohlávek