Víkend na Mušově

Poprvé jsem sebou vzal na ryby dceru Nikolu a našeho psa. Na místo jsme přijeli už v pátek kolem třetí odpolední, po první obhlídce zátoky jsem zjistil, že rybářů tu moc není a s braním je to podobné, málo rybářů = málo záběrů od kaprů.

Mirek_Nikola_D7_2017_001Společně jsme postavili bivak a nachystali spaní, pak teprve přišly na řadu pruty, vidličky, podběrák, krmení a všechny ty důležité věci, bez kterých se nedá nahodit. Zkusil jsem ze startu na každý prut nastražit Chiméru, na levý RED a pravý Green v průměru 20 mm po dvou kuličkách.

Mirek_Nikola_D7_2017_002Čekání na záběr jsme si krátili hraním se psem, házením klacků a nekonečným hledáním balonku v trávě, až mne navečer dcera volá k prutům, že máme záběr. První menší kapr na břehu a pěkných 75 cm. Po vyfocení ho Nikolka sama pustila. Dobrý začátek.

Mirek_Nikola_D7_2017_011Padla tma, ale před jedenáctou se rozsvítila dioda na signalizátoru, což znamenalo, že je na druhém konci další zájemce o mé nástrahy. Tohle byl už lepší kapřík – 11,3 kg. Ráno ta samá situace, ale kapr měl jen 10,2 kg. Zatím vše na červenou Chiméru.

Mirek_Nikola_D7_2017_007Dlouho se nic nedělo, až odpoledne se povedl šupík 12,8 kg a 90 cm, tentokrát na Chiméru Green. Po této sérii záběrů měním návazce a nastražuji pod háček 24 mm kouli s popkou ananas 15 mm, abych se pokusil o většího kapra. Nakonec mi to vzal lysec 10,6 kg, takže žádné překvapení se nekonalo.

Mirek_Nikola_D7_2017_013Byl jsem spokojen, 8 kaprů na břehu za 2 dny, při minimálním zájmu ryb je potěšující a tak jsem si všichni tři užili u vody rybaření a pohody.

Mirek T. – Carpmiro